güvenlik
okunan
ATM’lere (bankamatik) yerleştirilen kopyalama düzenekleri.
4

ATM’lere (bankamatik) yerleştirilen kopyalama düzenekleri.

Kartım kopyalanmış, nasıl kopyalanmış,neye dikkat etmeliyim ?

ATM’lere (bankamatik) yerleştirilen aparat sayesinde kart bilgileriniz kopyalanıyor daha sonra kartınız faklı karta basılarak aynısı yapılıyor. Limitiniz dahilinde nakit para çekme işlemi ya da internet alışverişi yapılıbiliyor. Konu hakkında her gün haberlerde operasyonlar yapıldığını görüyoruz. Ancak mağdur yine siz oluyorsunuz! Bu konuda internette kartım kopyalanmış bankamatik kartım kopyalanmış adı altında birçok konu bulunmaktadır.

Para çekme haznesine yerleştirilen gizli kamera ile tuşlanan şifreler kaydediliyor (videoda ilk sökülen parça) ve kart giriş haznesindeki cihaz (ikinci sökülen yeşil renkli parça) ile kart bilgileri kopyalanıyor.

Sizler için farklı türlerdeki aparatları görüntüledik.

1- Vakıfbank, Denizbank atmlerinin bazıları bu şekildedir.

Bu bankamatiklere takılan aparatlar:

Kart giriş haznesinin olduğu yere resimde görülen arka tarafında kopyalama devresi olan dil takılar. Kart şifrenizi öğrenmek için ise hoparlörün içine kamera koyularak tavana yerleştirilir. Hoparlör yerine lamba da kullandıkları görülmüştür.

Takılmış hali

2-İşbankası, Bank asya, Ziraat bankası atmlerinin bazıları bu şekildedir.

Bu bankamatiklere takılan aparatlar:

 

Kart giriş haznesinin olduğu yeşil parçanın üzerine, resimdeki düzenek halinde olan bir yeşil parça takılır.Siz kartınızı soktuğunuzda ilk yeşil parçadan geçerek kopyalanır, Şifrenizi öğrenmek için yukarıda bir lamba veya tuş takımını üstünde bir tuş takımı daha vardır.

3-Akbank, Garanti,ING bank,Finansbank atmlerinin bazıları bu şekildedir.

Bu bankamatiklere takılan aparatlar:

Kart giriş haznesinin olduğu yeşil parçanın üzerine, resimdeki düzenek halinde olan bir yeşil parça takılır.Siz kartınızı soktuğunuzda ilk yeşil parçadan geçerek kopyalanır, Şifrenizi öğrenmek için para çıkış haznesinde kamera düzeneği bulunmaktadır.

Yukarıda anlattığımız bankamatikler bankadan bankaya göre değişmektedir. Her geçen gün bankamatik giriş ve çıkışları değiştiğinden dolayı, bugün A tipinde bankamatik kullanan banka yarın B tipinde de bankamatik kullanabilir veya bu bankamatikler bulundukları yere göre değişebilir.Dolandırıcılar aşağı yukarı hepsinde aynı düzeneklerin farklı biçimlerini kullanmaktadırlar.

YAPMANIZ GEREKEN İSE KARTINIZI ATM’ YE TAKMADAN ÖNCE GİRİŞ HAZNESİNDEKİ YEŞİL PARÇAYI VİDEODAKİ GİBİ ELLE KONTROL ETMEK. KOPYALAMA CİHAZI VAR İSE HEMEN ÇIKACAKTIR! YİNE DE GÜVENLİĞİNİZ İÇİN , ŞİFRENİZİ HER ZAMAN ELİNİZ İLE  KAPATARAK GİRİNİZ. Aparat görür iseniz hemen 155 İ ARAYARAK BİLGİ VERMEYİ UNUTMAYIN.

 kaynak guvendemisin.com

______________________________________________________________________________________________

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR !

Çocuk pornografisi yayınlarını şikayet edin

 

Sahte banka sayfalarına karşı dikkatli olun

 

Çocuklarınızı internetten koruyun

Düşüncelerin ?
sevdim
82%
sevmedim
0%
emin değilim
9%
eh işte
0%
üzücü
9%
4Yorum
  • selim
    19 Mart 2015 at 15:21

    gerçekten bilgilendirici olmuş, facebookta gezerken sayfanıza denk gelmiştim.Daha sonra siteyi gezince çok faydalı bilgiler buldum. Sizi tebrik ediyorum, bilgilendirmelerinizin devamı diliyorum

  • burak bukence
    17 Nisan 2019 at 21:07

    benimde başıma geldi son anda faketmiştim. meğer kart takılan yere bi hazne daha takmışlar aynı yeşil renkli olandan.

Yorum bırakınız.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.